Kuorma- ja linja-auton kuljettajienammattipätevyyksien uudistamiseen helpotuksia 4.6. alkaen – jos pystyt, uudista ammattipätevyys kuitenkin ajallaan

Kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyyksien voimassaolo jatkuu automaattisesti 7 kuukaudella, jos ammattipätevyyskortin tai ajokortissa olevan ammattipätevyyttä osoittavan erityisehdon voimassaolo päättyy 1.2.–31.8.2020 välisenä aikana. Uudista kuitenkin ammattipätevyytesi normaaliaikataulussa, jos pystyt.

Kuljettajien, joiden ammattipätevyyden voimassaolo päättyy 1.2.–31.8.2020 välisenä aikana, aikavälillä 1.2.2015 – 31.8.2015 suorittamien jatkokoulutuspäivien voimassaoloaikoja jatketaan automaattisesti myös 7 kuukautta.

Voimassaolon lisäaika ei näy Liikenneasioiden rekisterissä eikä asiakkaille lähetetä uutta ammattipätevyyskorttia eikä ajokorttia, jossa näkyisi erityisehdon pidennetty voimassaolo. Liikenteenvalvonta osaa tien päällä tulkita tilanteen ammattipätevyys- tai ajokortista.

Jotta ammattipätevyys jatkuu keskeytyksettä, kuljettajien on suoritettava jatkokoulutus ja haettava uusi ammattipätevyyskortti tai ajokorttiin merkittävä erityisehto viimeistään 7 kuukauden kuluessa ammattipätevyyskorttiin tai ajokortin erityisehtoon merkityn normaalin voimassaolon päättymisestä. Uudistettaessa korttia 7 kuukauden lisäajan kuluessa, katsotaan ammattipätevyyden päättymispäiväksi se päivä, jolloin ammattipätevyys olisi kortin mukaan päättynyt.