Soster-turvakortti

Henkilöstön riskitietous ja taito toimia oikein hätätilanteessa kuuluvat oleellisesti jokaisen työpaikan turvallisuuskulttuuriin. Korkeatasoista turvallisuuskulttuuria on se, että jokainen työntekijä tekee turvallisuutta edistäviä ratkaisuja osana jokapäiväistä työtään.
Turvakorttikoulutus (Soster) on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville henkilöille. Se antaa työntekijälle valmiudet onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn ja oikeaan toimintaan onnettomuustilanteessa. Koulutus on kestoltaan yhden työpäivän (noin 8 tuntia) mittainen. Kurssin läpäisseet saavat kortin, joka on voimassa viisi (5) vuotta.
Koulutus korostaa työntekijän roolia riskien ennaltaehkäisijänä ja pitää sisällään turvallisuuden kehittämisen teorian, ryhmätyön ja valinnaisen käytännön harjoituksen. Oppilaille jaettava aineisto sisältää lisäksi toimintaohjeita sekä tarkastuslistoja työpaikan turvallisuuden parantamiseksi.

Koulutuksen sisältö

• Kurssin avaus ja tavoitteet, turvallisuuskulttuuri, suunnitelmallinen turvallisuus
  • Turvallisuuden eri osa-alueet sosiaali- ja terveydenhuollon näkökulmasta
  • Paloturvallisuus, tulipalo ja sen ehkäisy
  • Toiminta tulipalotilanteessa, alkusammutus, sähköpalot
  • Henkilöturvallisuus, väkivaltatilanteiden ennaltaehkäisy, kohtaaminen ja jälkihoito, tapaturmat
  • Käytännön harjoitus: turvallisuuskävely, poistumis- tai evakuointiharjoitus, alkusammutus, hätäsiirto tai ensiapu
  • Kurssikoe ja kurssin päättäminen
    Avoimien kurssien lisäksi kurssin järjestäjiltä voi tiedustella myös räätälöityjä koulutustilaisuuksia omalla työpaikalla.

Tarjouspyyntö

Oletko varaamassa koulutusta yli 10 hengelle? Pyydä tarjouksemme ryhmälle.

Kokemuksia

”Opettaja oli asiallinen ja hauska, osasi opettaa niin että varmasti tajuaa asioiden ytimet.”

Varaa paikka

Seuraavat koulutukset