Tämä on ammattipätevyyskoulutus.

Täydennyskurssit ovat ADR-ajoluvan uusimista varten. Täydennyskurssi täytyy suorittaa ennen ajoluvan päättymistä, aikaisintaan 12 kk ennen ajoluvan vanhenemista. Uusi lupa astuu voimaan vasta, kun entinen lupa-aika päättyy.

Lupa ei oikeuta kuljettamaan räjähteitä (luokka 1) eikä  radioaktiivisia aineita (luokka 7).

Kuljettajalla on perustäydennyskurssin ja hyväksytysti suoritetun ajolupakokeen jälkeen oikeus kuljettaa vaarallisia aineita kappaletavarana ADR-valtioissa lukuun ottamatta räjähteitä ja radioaktiivisia aineita.

Ajolupa on voimassa 5 vuotta kotimaisissa että kansainvälisissä kuljetuksissa, lupa on uudistettava ennen sen voimassaoloajan päättymistä. Jos ajolupa ei ole enää voimassa, täytyy peruskurssi (P) tai (YP) käydä uudelleen.