Ennakoiva ajo

Uudenmaan Koulutuskeskus järjestää kuorma- ja linja-autokuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuksia koko Suomen alueella. Ennakoiva ajaminen (7h) on ammattikuljettajan jatkokoulutuksen (35h) ainoa pakollinen koulutus.

Ennakoivan ajon kurssin tavoitteena on, että kuljettaja osaa tunnistaa riskejä, ennakoida ja välttää vaaratilanteita sekä kehittää omaa ajamista turvallisemmaksi. Kurssi on hyödyllinen ammattikuskien lisäksi myös tavalliselle autoilijalle, joka haluaa parantaa omaa, sekä muiden liikenneturvallisuutta omia taitojaan hiomalla. Ennakoivan ajon kurssi tukee hyvin uuden autoilijan oppimista ja on oivallinen myös kokeneemmallekin kuskille.

Koulutuksen sisältö


Koulutus pidetään koulutusohjelman “Ennakoiva ajaminen – Pidä pelivaraa” -mukaisesti. Koulutus pidetään luokkaopetuksena, jota täydennetään keskusteluilla, ryhmätöillä ja harjoituksilla. Koulutukseen ei sisälly käytännön ajoharjoittelua.

  • Ennakoiva ajaminen – Pidä pelivaraa
  • Johdanto
  • Ajovalmius ja ajoneuvon kunto
  • Havainnointi
  • Turvallisuusväli
  • Ajonopeus ja ohittaminen
  • Toiminta vaaratilanteessa ja onnettomuuden seurauksien minimointi

Kohderyhmä


Ennakoivan ajon kurssi on tarkoitettu kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuksen tarvitseville ammattikuljettajille. Kuorma- ja linja-auton kuljettamista koskeva lainsäädäntö edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä. Ammattipätevyyden ylläpitäminen vaatii kuljettajalta viiden vuoden aikana 35 tuntia jatkokoulutusta, joka voidaan suorittaa jaksoina.

Ainoa pakollinen aihe jatkokoulutuksessa on ennakoivan ja ympäristöystävällisen ajon koulutus (7 tuntia). Muita ammattipätevyyskursseja ovat osa ensiapu-, hätäensiapu– ja työturvallisuuskursseistamme.

Tarjouspyyntö

Oletko varaamassa koulutusta yli 10 hengelle? Pyydä tarjouksemme ryhmälle.

Kokemuksia

“Kouluttaja tosi upea henkilö, osaaminen ja esitystapa havainnollinen ja selkeä. Puheääni kuuluva ja selvä. Hyvät , elävät esimerkit opettavaisia.”