Tieturva 1

Työturvallisuuslainsäädännössä liikennealueella tehtävä työ luokitellaan vaaralliseksi työksi. Yleinen liikenne aiheuttaa tiellä tehtävässä työssä vaaroja niin työntekijöille kuin tienkäyttäjille. Tästä syystä sitä tekemään ja johtamaan saa käyttää vain huolellisia ja päteviä työntekijöitä. Tieturva 1 on tiellä tehtävien töiden turvallisuuskoulutuksen peruskurssi, joka on kehitetty varmistamaan ja ylläpitämään työntekijän pätevyys kaikissa tietyöolosuhteissa.

Tieturva 1 -kurssin sisältö

• pätevyysvaatimukset tiellä tehtävässä työssä
  • tienpitäjän velvoitteet ja vastuut
  • tiellä työskentelyn ehdot
  • tiellä työskentelyn vaarat ja ongelmat
  • turvallisuuden varmistaminen liikenteen järjestelyillä
  • turvallisuus työkoneen kuljettamisessa
  • varautuminen onnettomuustilanteisiin
  • työturvallisuustehtävät rakentamisessa
  • tentti

Liikennevirasto edellyttää kaikilta yleisillä teillä työskenteleviltä Tieturva 1 -pätevyyttä. Tieturvakortti on voimassa viisi vuotta kerrallaan. Kurssilla on myös mahdollista suorittaa ammattipätevyys. Tieturva 1 kurssin jälkeen on mahdollista suorittaa Tieturva 2 -pätevyys, joka on ensisijaisesti suunnattu työnjohtajille, suunnittelijoille ja vastuullisille viranomaisille.

Tarjouspyyntö

Oletko varaamassa koulutusta yli 10 hengelle? Pyydä tarjouksemme ryhmälle.

Kokemuksia

“Kerrankin asiallinen, ytimekäs ja asiantunteva kouluttaja, jos voisin antaa antaisin 10+.”