Väylävirasto tiedottaa,  että Tieturva 1 -koulutus, joka on tähän asti ollut lähiopetuksessa toteutettava koulutus, siirtyy ensi vuoden alusta lähtien kokonaan verkkoon ja muuttuu maksuttomaksi. Koulutuksesta on myös ollut aiemmin mahdollista saada kuljettajan ammattipätevyysmerkintä, mutta 1.1.2020 alkaen ammattipätevyyttä ei kyseisestä koulutuksesta enää saa, sillä se ei ensi vuonna enää täytä kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksen vaatimuksia.

Tieturva 1 -verkkokoulutus tulee olemaan kurssilaiselle maksuton ja pätevyys on voimassa 5 vuotta verkkokoulutuksen suorituskuukaudesta. Todistuksen koulutuksen suorittamisesta voi tulostaa itselleen tai tallentaa tietokoneelle. Muovisen pätevyystodistuksen eli Tieturva 1 -kortin koulutuksen suorittanut voi halutessaan tilata SPEKistä erillistä maksua vastaan.

 Tarve kurssin siirtämiselle verkkoon on tullut elinkeinoelämästä. Sähköisyys on tätä päivää ja koulutus muuttuu verkkoon siirtämisen yhteydessä maksuttomaksi, mikä osaltaan parantaa yritysten kilpailukykyä.” kommentoi Risto Lappalainen muutosta Väyläviraston virallisessa tiedotteessa.