Tulityökortti

Tilapäisellä tulityöpaikalla työskentelevällä työntekijällä tulee olla Suomen pelastusalan keskusjärjestön myöntämä tulityökortti. Uudenmaan Koulutuskeskus järjestää tulityökoulutuksia koko Suomen alueella.

Tulityökortti on voimassa Pohjoismaissa, ja vastaavasti muissa Pohjoismaissa myönnetty tulityökortti hyväksytään Suomessa. Tulityökortti on voimassa 5 vuotta.

Mitä on tulityö?

Tulityöt ovat erityistä vaaraa aiheuttavat työt, joita säätelevät monet lait, säädökset ja määräykset. Tulityötä on esimerkiksi kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Myös kaasupoltinta tai muuta avoliekkiä, kuumapuhallinta tai muuta näihin verrattavaa voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä käytettäessä tehdään tulitöitä.

Mitä hyötyä koulutuksesta on?

Opit ennaltaehkäisemään tulityöonnettomuuksia. Tunnet tulityökurssin jälkeen keskeisen ohjaavan lainsäädännön ja ohjeistuksen sekä eri osapuolten vastuut. Ymmärrät myös tulityön ennakkosuunnittelun ja tulityöluvan merkityksen sekä osataan tehdä työ turvallisesti.

Koulutuksen hinta

Uudenmaan Koulutuskeskus Oy tarjoaa tulityökurssin nyt nettihintaan 99 euroa (norm. 120 euroa).

Hinta sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin ja kahvituksen. Korttimaksu 12 €. Hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero 24%.